Subscribe:

18 Nisan 2012 Çarşamba

İnsanlar Doğası Gereği Etçil midir?

Et yemeyen insanların en çok karşılaştığı argümanlardan biri insanların doğası gereği et yemek zorunda olduğu ve ete ihtiyaç duyduğudur. Hiçbir araştırma yapmadıkları halde kulaktan dolma bilgilerle vegan ve vejetaryen kişilere saldırıda bulunurlar. Anglosakson kültürünün ışığında yetişen vizyonu dar doktorlar televizyona çıkıp kırmızı et tüketin, tavuk eti yiyin gibi konuşmalarla bu anlayışa tuz biber ekerler. Sanırsınız ki her biri bu alanda bilimsel çalışmalara imza atmışlar. Halbuki tek yaptıkları batının hazırladığı rapor ve çalışma sonuçlarını papağan gibi tekrarlamaktan ibaret. O yüzden bu kadar bilgi kirliliği var zaten. Birinin faydalı dediğine diğeri zararlı diyebiliyor. Neyse, konumuza dönersek...

Bir insanın sağlıklı olmak için et yemeye ihtiyaç duymadığını görmek için bakış açımızı biraz genişletmek yeterli. İnsanların kendi dünyalarının dışında, uzaklarda bir yerlerde, vegan toplumların yaşadığından ve batıya nazaran çok daha uzun ve sağlıklı ömür sürdüklerinden habersiz olmaları, içinde yaşadığımız internet çağında bizlere çok tuhaf geliyor.  

Aşağıdaki videoda konunun biyolojik temeline değinilmiştir. Videonun çevirisi için Vegan Kolektif'e teşekkür ediyoruz.

  


Belki ilginizi çekebilir: 

Sağlıklı Yaşam için Bitkisel Proteinleri Tercih Edin
http://vegangundem.blogspot.com.tr//2012/05/saglkl-yasam-icin-bitkisel-proteinleri.html

Uzm. Dr. Murat Kınıkoğlu: "İnsan doğası otçuldur."
http://vegangundem.blogspot.com.tr//2012/11/kardiyolog-murat-knkoglu-insan-dogas.html

1 yorum:

  1. Kültürümüzün evrimleşerek bizi etobur yaptığı çok doğru. Bir müddet et yemeyip, sonrasında yemeye başlayınca aslında etin vücudumuza ne kadar zarar verdiğini çok yakından farkedebiliriz.

    Teşekkürler video için...

    Eren

    YanıtlaSil