Subscribe:

25 Kasım 2012 Pazar

İneklere Süt Endüstrisi İşkencesi


Yalanlar üzerine kurulu Süt Endüstrisi. Siz hala ineklerin süt ve ayran reklamlarındaki gibi yeşil meralarda cirit attığını mı sanıyorsunuz? İşte içtiğimiz sütün, yediğimiz peynirin, yoğurdun arkasında yatan gerçek. Biz tükettikçe onlar acı çekmeye devam edecek...

Memelerine bağlı makinelerle yaşamaya mahkum edilen inekler
Biz hayvan sütü içelim diye bu ineklerin aileleriyle mutlu mesut geçirecekleri hayatları ellerinden alınıp bu odalarda ölüme yaklaşana kadar tutulup sonra kesimhaneye yollanıyor, katlediliyorlar. Gözaltında işkence görüp öldürülen insanların, ve hatta zamanında toplama kamplarında yine işkenceyle katledilen insanların bile hayata 'hayat' diyebilecekleri zamanlar oldu. Onların yok. Doğumdan ölüme kadar. Yok. "Aslında ben de üzülüyorum ama peynirden vazgeçemiyorum." cümlesi bu olanların yanında biraz zayıf kaçmıyor mu?

Memelerine bağlı makinelerle yaşamaya mahkum edilen inekler
Daha önce farkına varamadıysanız kendinizi suçlamayın; hayvancılık endüstrisi bu gerçekleri bizlerden gizlemek için ne gerekiyorsa yapıyor.

Fakat, kabul etmemekte direndiğinizi fark ederseniz  vicdanınızı ve sağduyunuzu bir kademe daha yükseltmek üzere gözden geçirmeniz gerekebileceğini hesaba katmalısınız.

Unutmayın, sizin vegan olmak için doğru zamanı kollarken geçirdiğiniz her saniye dünya üzerinde binlerce hayvan işkenceyle öldürülüyor. Binlerce inek, sütü için buzağısından koparılıp 3-4 metrekarelik hücresinde on yıllarca kısaltılmış ömrünü tüketiyor. Binlerce tavuk, binlerce balık, binlerce arı... Şiddetin büyüklüğünü algılayabilmek için tek kişilik hayatımıza ne kadar değer verdiğimizi düşünüp binlerle çarpmalı...

Vegan Kolektif @ https://www.facebook.com/vegankolektif

0 yorum:

Yorum Gönder