Subscribe:

21 Aralık 2012 Cuma

Soğuklarda Hayvanlarımızı Unutmayan Belediyeler

Sokak-Hayvanları
Fotoğraf: Rosa Rosarum

Kış bastırdı malum. Sokakta yaşayan canlar hem soğukla hem de açlıkla mücadele ediyor. Vücut ısıları zaten çok düşük olduğu için, açlık onlar için her zamankinden fazla tehlike arz ediyor. Bu yüzden, belediyelerin sokak hayvanlarına yönelik barınma ve yemleme çalışmaları hayati önem teşkil ediyor.

Yurdun her bölgesinden katliam haberlerinin geldiği şu günlerde, bazı belediyeler ise öldürmek yerine yaşatmayı tercih ediyor. İnsanlığın onuruna yakışır biçimde, dünyayı paylaştığımız masum canlara yardım elini uzatıyor.






Beylikdüzü-Belediyesi-Yemleme-Çalışmaları


Bu sene bu çalışmalara ilk başlayan belediye Beylikdüzü Belediyesi oldu. Yılın ilk karının yağması ve fırtınanın etkili olmasıyla hemen harekete geçen Beylikdüzü Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Veterinerlik Bürosu ilçe genelinde sokak hayvanları ve kuşlar için yemleme çalışmalarına başladı.



Canlarımızın yardımına koşan diğer bir belediye ise Beykoz Belediyesi oldu. Beykoz Belediyesi'ne ait bir kamyon ilçe sınırlarındaki ormanlık alanlarda kuru mama dağıtımı yaptı.

Sokak-Hayvanları


09.01.2013 itibariyle Sokak hayvanlarını unutmayan ve mama dağıtımı yapan diğer belediyeler: 

  • Kağıthane Belediyesi >>> http://www.habervakti.com/?page=news_details&id=82529
  • Fatih Belediyesi >>> http://www.haberciniz.biz/ozel-haber-karda-ac-kalan-sokak-hayvanlarina-yem-biraktilar-1816227h.htm
  • Bahçelievler Belediyesi >>> http://www.haber7.com/guncel/haber/974198-sokak-hayvanlari-karda-unutulmadi
  • Ataşehir Belediyesi >>> http://yurthaber.mynet.com/detay/istanbul-haberleri/atasehir-sokak-hayvanlarina-sahip-cikti/634361
  • Biga Belediyesi >>> http://www.haberdar.com/biga-belediyesi-sokak-hayvanlarini-unutmadi-3760715-haberi
  • Büyükçekmece Belediyesi >>> http://www.haberler.com/karli-havada-sokak-hayvyanlarina-yem-ve-yiyecek-4231028-haberi/


Geçtiğimiz sene birkaç belediye daha böyle güzel çalışmalara imza atmış, bizler de seve seve duyurmuştuk. Bu çalışmaların örnek teşkil etmesini ve yurt genelinde tüm belediyelere yayılmasını temenni ediyoruz.

Belediyelerin kış boyu yaptığı tüm çalışmaları sürekli olarak güncelleyeceğimiz bu sayfadan takip edebilirsiniz.


1 yorum:

  1. Kaçak yollardan, kötü koşullarda getirilip pet shoplarda satılan hayvanlara ilgililer bir çare bulmalı. Pet shoplarda hayvan satışı yasaklanmalı. İnsanlar oğlum seviyor, torunum seviyor diye hayvan alıp hevesleri geçincede hayvanları sokaklara terk etmemeli. Belediyeler sokak hayvanlarına karşı biraz daha duyarlı olmalı, daha uygun koşullarla hayvan barınakları hazırlamalı.

    YanıtlaSil