Subscribe:

28 Haziran 2018 Perşembe

Çankaya Belediyesi 50'ye yakın kediyi inşaat altında bırakacak




Ankara'nın Çukurambar semtinde 50'ye yakın kedinin yaşadığı bu gecekondu bölgesi 29 Haziran Cuma günü yıkılacak. Bölgedeki yoğun yapılaşma sebebiyle kedilerin yaşayabildiği tek alan burası.

Kedilerin büyük bir bölümü henüz çok küçük ve annelerini emiyor. Bu yavru kedilerin tamamına yakını da şu an çatılarda.

Kedileri besleyen bölge halkı bu kedilerin çatıdan indirilmesinin mümkün olmadığını ve yıkım esnasında inşaat altında kalacaklarını Çankaya Belediyesi'ne iletti ve yavrular yeterince büyüyüp çatıdan inebilecek duruma gelene kadar 2 ay geçmesi gerektiğini söyleyerek belediyeden ek süre istedi. Ancak belediye çalışanları ve özellikle yıkım ekiplerinin başında olan Barış adlı görevli tüm bu isteklere kulaklarını tıkayarak "Kediler beni ilgilendirmiyor. Ne yaparsanız yapın. Ben ayın 29'unda o gecekonduları yıkacağım" dedi.

Kediler henüz bu boyutlarda
Hayvanların inşaat altında kalmasını istemeyen bölge halkı gerek telefonla Çankaya Belediyesi görevlilerine ulaşarak, gerekse belediyeye giderek günlerdir uğraşıyor ancak şu ana kadar maalesef olumlu bir sonuç alınamadı.

Konuyla ilgili halktan ve siyasilerden yardım bekliyorlar. Biz de onların bu mesajını daha geniş bir kitleye ulaştırmak adına konuyu blogumuza taşımak istedik. Yıkıma sadece 1 gün kaldı. Lütfen sosyal medyada yayılması için yardımcı olun.


0 yorum:

Yorum Gönder