Subscribe:

26 Şubat 2012 Pazar

Kaçak Avcılıkla Mücadele Edin

Av Yasağı Başladı: 26 Şubat - 13 Ağustos 


BASINA VE KAMUOYUNA ;

26 şubat ve bu gün itibariyle tüm yurtta av yasağı başlamıştır.. Bu yasak 13 ağustosa kadar devam edecek. Bu tarihler arasında avlanmak kesinlikle yasaktır.. Yaban hayvanları bu tarihler arasında üreme dönemi içindedirler ve bu tarihler arasında tüm yaban hayvanları gebe ve yavruludur. 



Fotoğraftaki yaban domuzu geçen yıl annesi doğum yaptığı sırada avcılar tarafından öldürüldüğü için insan eli ile yaşatılmak zorunda kalan ve bir daha doğaya dönemeyecek olan bir yaban domuzudur. Adını FIKFIK koyduğumuz bu yaban domuzu annesi vurulmamış olsaydı ait olduğu yerde ormanda annesi tarafından büyütülmüş olacaktı.

Bu yıl da yeni Fıkfık'ların olmaması için Milli Parklar genel müdürlüğü yetkililerinden denetimlerin arttırılmasını ve yerel gönüllüler ile işbirliğinde halinde olunmasını talep ediyoruz.

Gebe, yavrulu ve yuva kurma döneminde olan hayvanların yaşadıkları alanlara müdahale edilmesi, tüfek atılması, doğal olmayan gürültüler yapılması, hayvanların stres yapmasına sebep olmaktadır ve bu tüm ekosistemi olumsuz yönde etkilemektedir. 

**********************


Kaçak avcılık ile mücadeleye bireysel olarak destek verebilirsiniz.

Konu ile ilgili olarak çevrenizi bilinçlendirebilir; bağlı olduğunuz Valilik makamına ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na e posta yazarak denetim arttırılmasını talep edebilirsiniz.

Şu andan itibaren herhangi bir yerde avlanan avcılarla karşılaşmanız durumunda aşağıdaki işlemleri uygulayarak doğal yaşamın korunmasına doğrudan destek olabilirsiniz:

1) Öncelikle yaşadığınız yerdeki jandarma komutanlığının telefonunu cep telefonunuza kaydedin.

2) Avcıları orman alanda av yaparken ya da av sonrasında ölü hayvanlarla birlikte görürseniz şahısların yüzleri, varsa araçlarının plakası ve öldürdükleri hayvanlar gözükecek şeklide fotoğraflarını çekin.

3) Bulunduğunuz yerden hemen jandarmayı arayın ve durumu ihbar edin. Jandarma gelene kadar bekleyin.

4) Eğer jandarma gelene kadar avcılar kaçtıysa çektiğiniz fotoğrafların kopyalarını jandarmaya verip şikayetçi olun.

5 ) Çektiğiniz fotoğrafları, iletişim bilginizi ve olayın kısaca özetini, konu başlığına şehrinizin adıyla birlikte '' Yaban Hayat'' yazarak egemuratsakin@gmail.com adresine yollayın.

6) Konu ile ilgili ACİL durumda 0507 510 23 30 nolu telefondan “Yaban Hayatı Koruma”  grubuna ulaşın.


Eğer yaşadığınız yerde yaralanmış, hasta, ya da yavru bir yaban hayvanı bulursanız;

1) Size en yakın olan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne telefon edin.

2) Yetkililer gelene kadar bulduğunuz hayvanın başından ayrılmayın.

3) Mesai saati dışında olması vs gibi gerekçelerden dolayı herhangi bir yetkiliye ulaşamama durumuzda bulunduğunuz yerden ayrılmadan 0507 510 23 30 nolu telefondan Hayvan Hakları Federasyonu Yaban Hayat grubunu arayın.


4915 SAYILI KARA AVCILIĞI KANUNU İÇİN: http://vegangundem.blogspot.com.tr/2012/02/4915-sayili-kara-avciligi-kanunu.html

Facebook ve Twitter'da paylaşım için aşağıdaki fotoğrafı kullanabilirsiniz.



0 yorum:

Yorum Gönder