Subscribe:

14 Şubat 2012 Salı

Panter Emel: "Derneklerin %90'ı rant peşinde."

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonunca düzenlenen ‘İnsanlar ve Hayvanlar’ konulu söyleşi, 11 Şubat 2012 Cumartesi günü saat 14.00’da Orhan Adli Apaydın Konferans Salonunda yapıldı.

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Özlem Aksungar, bir hukuk kurumu ve meslek örgütü olan İstanbul Barosunun sosyal haklar mücadelesi verdiğini de söyledi. Aksungar, hidro elektrik santralleri (HES), çevre ve kent hukuku, hayvan hakları gibi sosyal konuların baronun hukuk mücadelesi de verdiği alanlar olduğunu bildirdi.

Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Hülya Yalçın, hak mücadelesinin bir bütün olduğunu, yaşam hakkını savunmanın bu mücadelenin başında geldiğini ve hiçbir canlının bir diğerinden üstün olmadığını söyledi. Hayvanları Koruma Yasasının yanlışlarla dolu olduğunu belirten Yalçın, yasada değişiklik yapılması için uğraş verdiklerini, hayvanlara işkence yapan, cinsel istismarda bulunan ve onları öldürenlerin hapisle cezalandırılmalarını istediklerini anlattı.

Söyleşinin konuğu Emel Yıldız, yaptığı sunuş konuşmasında, hayvan haklarına ilişkin yapılan çalışmalar hakkından yaşamından örnekler verdi. Hayvan haklarını korumanın önünde ekonomik gücün büyük bir engel oluşturduğunu belirten Yıldız, “görünüşte herkes barıştan yana, herkes savaşa karşı, ama kimse bu silah fabrikaları neden var diye sorgulamıyor” dedi.

Hayvanları koruma noktasında toplumda sağlıklı bir bilinç oluşmadığını, hayvanların yaşam alanlarının da ekonomik güçler tarafından oldukça daraltıldığını kaydeden Emel Yıldız, hayvan haklarını savunan hayvan severlerin ise sadece sokak köpekleriyle kısıtlı hale geldiklerini belirtti. Yıldız, hayvan hakları gibi çeşitli sosyal amaçlar için kurulmuş derneklerin %90’nın da rant peşinde olduklarını sözlerine ekledi.

0 yorum:

Yorum Gönder