Subscribe:

30 Haziran 2012 Cumartesi

32. Artvin Kafkasör Boğalara Eziyet Festivali Başladı


32. Artvin Kafkasör Boğalara Eziyet Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı.
Festival etkinlikleri kapsamında Çok Katlı Otopark önünden başlayan ve Hükümet Konağı önünde sona eren kortej yürüyüşüne Vali Necmettin Kalkan, CHP Artvin Milletvekili Uğur BayraktutanArtvin Belediye Başkanı Emin Özgün, İl Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner ile vatandaşlar katıldı. 
(Meali: Bu ülkede görev başına getirilen milletvekilleri, valiler, belediye başkanları, emniyet müdürleri bile sahnelenen rezaletin farkında olamayacak kadar duyarsız, merhametsiz ve olayları algılamaktan yoksun.)

Hükümet Konağı önündeki tören, Belediye Başkanı Özgün'ün Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 
(Meali: Atatürk ve İstiklal Marşı gibi ögeleri de bu trajediye alet etmekten utanmıyoruz.)
Özgün, burada yaptığı konuşmada, geleneksel hale getirilen festivali bu yılda büyük bir coşku içerisinde kutlayacaklarını belirterek, "Festivalin amacı, insanlar arasındaki birlik ve beraberliği ön plana çıkarmak. İlimizin tanıtılması için bu tür festivallerin bir araç olduğuna inanıyoruz. İlimiz göç veren bir kent. Artvin dışında yaşayan hemşehrilerimizi festivalimize davet ettik. Onlar bu sayede hem memleketlerine gelip özlem giderecekler, hem de yanlarında gönüllü turizm elçilerini getirecekler" dedi. 
(Meali: Biz öyle zavallı insanlarız ki kültür ve turizm gibi amaçlar için bile başka canlılara eziyet etmekte bir beis görmüyoruz. Eğlence anlayışımız bu derece sığ ve acımasız.)
Konuşmaların ardından Vali Kalkan, Artvin Belediyesi ve Artvin Fotoğraf Sanat Derneği'nce düzenlenen "Kuzeyde Doğa ve Yaşam" konulu fotoğraf sergisini açarak, dereceye girenlere plaketlerini verdi.
Kutlamalar, Artvin Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi halk oyunları topluluklarının sunduğu gösteriler ile devam etti.
32. Artvin Kafkasör Boğalara Eziyet Festivali, 1 Temmuz Pazar günü yapılacak olan boğa güreşleri ve ödül töreniyle sona erecek. 
(Meali: 1 Temmuz'daki utanç gösterisiyle acınası eğlencemizin dibine vuracağız. Utanmadan, sıkılmadan, en ufak bir merhamet duymadan... Çünkü biz kültür adı altında süregelen her türlü geleneği sorgulamadan kabullenen aciz bir toplumuz.)
Bu olay için söylenecek söz kalmamıştır artık bizim açımızdan. Kapanışı bizim yerimize Hz.Ali yapsın:
"Merhamet olmazsa fazilet kuru kelimedir."

0 yorum:

Yorum Gönder