Subscribe:

7 Mart 2012 Çarşamba

Sivas'ta Ölüme Terk Edilen Kangallar

Dilekçe BİMER'E gönderilecek şekilde güncellendi.


Sadece 5 dakikanızı alacak bir işlem. Lütfen siz de dilekçeye katılın. 


Konu bölümüne şunu yazın: 
SİVAS'TAKİ GÖREV İHLALİ TÜRKİYE'Yİ DÜNYAYA REZİL ETTİ

Dilekçe (Belirtilen yerlere kişisel bilgilerinizi yazmayı unutmayın.)



Başbakanlık İletişim Merkezi'ne,

SİVAS'a 10 km mesafede bulunan Merakum Mevkiinde İl Özel İdare'ye  ait bir yerleşkenin  KANGAL KÖPEKLERİNE ÜRETİM ÇİFTLİĞİ olarak tahsis edildiği ve bu çiftlikte üretilen ŞAMPİYON Köpeklerin ve yavrularının kar yağışı dolayısı ile yolun kapanması sonucu 20 gün boyunca aç kalarak öldükleri haberi 06.03.2012 tarihinde Sivas'ın yerel bir tv kanalında yayımlanmıştır.


Konu ile ilgili olarak çiftliğin işletmeciliğini yapan Hüseyin Yıldız ; çiftliğin bulunduğu yern 2,3 metre kar alan bir tepe olduğunu, kendisinin 20 gün önce yemek almak için çiftlikten sivas'a geldiğini ve kar yağışından dolayı yolun kapanmasıyla tekrar çiftliğe gidemediğini, hayvanların ve hayvanlara bakan bir işçinin çiftlikte aç bir şekilde mahsur kaldıklarını tüm resmi kurumları arayarak yardım istediği halde kendisine yardım edilmediğini bildirmekte ve yardım istemektedir.


Çiftlikle telefon teması kuran Hüseyin Yıldız çiftlikte mahsur kalan işçinin de son 4 gündür yiyecek yemeği olmadığını, ve hayvanları besleyebilmek için ölmüş olan köpekleri diğerlerine yedirmeye çalıştığını bildirmiştir.


Açıkça görülmektedir ki Sivas valiliğine bağlı makamlar yol çalışması yapmadığından dolayı devlet eliyle üretilen ve dünyaca ünlü olan  köpekler, içinde bulunduğumuz yüzyılda 2012 yılında  açlıktan donarak ölmektedir..Bu ülkemizi tüm dünyaya karşı çok zor durumda bırakacak olan bir insanlık ayıbıdır.


Üstelik sadece köpekler değil, orada kalan bakıcının da hayatı tehdit altına sokulmuştur ve yol hala kapalı olduğundan ölüm tehlikesi şu an hala devam etmektedir.


Sivas'ın kış koşulları tarafınızdan bilinmekte iken; bu bölgenin üretim çiftliği olmasına izin verilmesi valiliği bu ölümlerden sorumlu tutmaktadır.


Yüksek makamınızdan acilen ;


öncelikle  çiftliğe giden yolun açılması ve gıda desteği ve oradaki hasta hayvanlara tıbbı desteğin yapılması ;


Hayvanların güven altına alınması; kalan hayvanların da aynı vahşeti yaşamamaları için söz konusu çiftliğin acilen uygun bir yere taşınması için gerekli girişimlerin yapılmasını,


Sorumlular hakkında soruşturma açılmasını,


Dilekçeme yasal hakkım gereği yasal süresi içinde yanıt verilmesini  talep  ediyorum.


Bilgilerinize arz ederim.


İSİM-SOYİSİM:
TC NO:
TEL:


EK 1)
Kanal 58 Haber kaydı youtube bağlatısı ile
http://www.youtube.com/watch?v=xn3zkHWfFFM&feature=youtu.be

EK 2)
Kanal 58 in  2. haber kaydı youtube bağlantısı
http://www.youtube.com/watch?v=2dY6GohGALU&feature=youtu.be


EK 3)
Çiftlikte açlıktan ölen köpeklerin fotoğrafları

açlıktan ölen köpekler
kar altında kalan hayvanlar
açlıktan ölmüş anne ve bebekleri


Dilekçenin gönderileceği adres: bimer@basbakanlik.gov.tr


Ve gönderin.

0 yorum:

Yorum Gönder